Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zlata maša g. Jožeta Vidica

Cerknica
13.09.2015

 

Gospa Heda Simčič se je v imenu župljanov Cerknice, gospodu Jožetu Vidicu lepo zahvalila:

Spoštovani g. Jože,

Zaupana mi je prijetna dolžnost, da se Vam zahvalim v imenu župljanov, ki ste nam bil pastir, dobrotnik in prijatelj toliko let. (pravzaprav precej več kot polovico svojega aktivnega župnikovanja).

Ljuba nam je bila Vaša odprtost, vedrina, Vaš svobodni duh in neumorna, vztrajna, blagodejna prisotnost. Vaša pokončna drža, zvestoba Kristusu in poslanstvu svojega reda sta bili in sta še vedno, vredni občudovanja ter vsega spoštovanja.

Delo z mladimi je Vaše poslanstvo, a vi ste ga znali zastaviti tako, da je zajelo vse generacije. Veliko generacij, vse župljane, verne, pa tudi neverne.

Vesela dvorišča, lutkovna skupina, vrtec, sončni žarek, skavti volčiči za najmlajše, ministrantski in otroški pevski zbor; vse to je bil trden temelj. 

Mladinski pevski zbor, orkester, skavti popotniki in klan, veliko udeležencev šole za animatorje, ki je na začetku obstajala celo v Cerknici, kitarski orkester, šola za kitaro, mladinska glasbena skupina-Bend, birmanske skupine so gradili zgradbo naprej.

Šola za zakon, kar pet (včasih celo šest) zakonskih skupin, skupina za preventivo pri vzgoji otrok, biblične skupine, so nadgrajevali trdno osnovo zgradbe.

In na vrhu stavbe: mešani pevski zbor, molitvene skupine, pa skupina za medgeneracijsko pomoč in Karitas, ki neposredno širita dobrodelno dejavnost tudi med neverne.

Vse generacije pa je kot rdeča nit povezovala med seboj Vaša ljuba Uskovnica. Kdo od nas, ki smo delovali v župniji, se je ne spominja z naklonjenostjo in hvaležnostjo.

Stavba, ki je tako trdno zgrajena dolgo stoji. Je zavetje in združuje ljudi še naprej.

Veliko je Vaše delo. Hvala Vam in naj bo še večje Vaše plačilo v nebesih!

Dragi g. Jože zaradi Vas je Cerknica boljša!

Fotografija: Foto Žnidaršič

http://www.foto-znidarsic.si/zlata-masa-cerknica-gospod-joze-vidic/