Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zimovanje volčičev

Begunje pri Cerknici
16.02.2018

V petek, 16. 2. 2018,  smo se stari volkovi z volčiči in volkuljicami odpravili v čisto pravo džunglo. Naš brlog za tri dni je bila lovska koča v Begunjah, ki jo je obdajala debela snežena obloga. Volčiči so se kmalu znašli v novem okolju in se izkazali v različnih veščinah.

V soboto smo skupaj zakurili rdečo rožo, izdelali svoje bakle in se preizkusili v znanju vozlov. Po obilnem obroku smo prejeli novico, da se nekje v bližini skriva čisto pravi kraljevi ankus, ki ga čuva zvita kača Beloglavka. Po hitrem premisleku smo poiskali odkupnino, za katero naj bi nam povedala lokacijo žezla. Beloglavko nam je po dolgem pogajanju uspelo podkupiti. Potem smo se morali soočiti še s kačjim ljudstvom, a s pomočjo volčičev in volkuljic nam je to brez problema uspelo. In kraljevi ankus je bil naš!

Kasneje je sledil eden najpomembnejših trenutkov v krdelu – sprejem novih članov. Zakurili smo bakle in se svečano odpravili na skalo posveta, kjer so nas že pričakovali Akela, Bagira in Balu. Z dobrimi besedami in Bagirinim plenom smo v krdelo sprejeli 8 novih volčičev in volkuljic. Za nagrado smo se vsi posladkali s sladkim plenom – penice.

Naše druženje smo zaključili skupaj z bobri in bobrovkami s sveto mašo v Cerknici.

Marjeta Zgonc - Navihana zebra