Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zimovanje cerkniških skavtov - volčičev in čete

Gorenje Jezero
19.02.2016

Zimovanje cerkniških skavtov, Lovska koča na Gorenjem Jezeru

– vikend 19.2. - 21.2.2016

 

Torej zimovanje… verjemite mi, lepšega ni (razen poletnega tabora)! Začelo se je z najpomembnejšim; večerjo, s čim pa drugim! Zgoraj smo se potem razpakirali, potlej pa smo imeli veseli večer. Tisti nadobudni oboževalci Harry Potterja poznate klobuk Izbiruh in isto se je zgodilo tudi nam. Klobuk nas je »potalal« med štiri skupine (prdce, čamplje, bruhce in pljunke). Nato smo reševali kviz, se šli še kakšno igro in naslednji dan šli spat.

Budnico smo imeli ob 7.00 in se odmajali pred hišo na telovadbo. Nato zajtrk, potem pa smo šli na dve izmed delavnic (bivakarstvo, prva pomoč, stezosledstvo in orientacija), pozneje pa si je četa lahko izborila našitek na izbranem področjem. Po kosilu so nas obiskali klanovci in bivši stegovodja Toni, nato so ga klanovci »ugrabili« in mi smo ga šli iskat po poti z nalogami. Potem smo se šli ekstra kul igro na snegu proti klanovcem in seveda: ZMAGA!!! Odpravili smo se domov na večerjo in se spet noro zabavali na veselem večeru.

V nedeljo pa smo se pripravili na prihod staršev, še koga »oribali«, na koncu pa zimovanje zaključili s sveto mašo. T´ko da v´rjem´te, ena fina izkušnja!  

 

skavt Dominik KRIŽ

foto: Janja Cvetko, Kruno Križ