Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zima, zima bela pri Svetmu Vidu se je vsedla ...

Lešnjaki, Župnija Sv. Vid nad Cerknico
28.02.2019

SKAVTI bobrčki, volčiči in izvidniki na zimovanju ...

22. 2. 2019, dan, ko nas je obiskal stari prijatelj Gandalf Sivi. Že ob prihodu je imel na obrazu izraz, ki po navadi ne pomeni kaj preveč dobrega. In res je bilo tako. Ljudi iz Gondorskega kraljestva (izvidniki in izvidnice), škrate iz Železnega hribovja (volčiči in volkulje) in kasneje še hobite iz Šajerske (bobri in bobrovke), je zadolžil za pomembno nalogo. Izročil nam je dva zavitka, za katera se je kasneje
izkazalo, da vsebujeta dva izmed izgubljenih mogočnih prstanov. Naša naloga je bila ta prstana braniti pred sovražnimi orki, ki bi jih radi izkoristili v zle namene. Preživeli smo nepričakovan orkovski napad in zahtevno fizično in psihično urjenje, v katerem smo se prav po skavtsko pripravili na še kak morebiten napad. Na koncu smo se skupno odločili, da bomo predmeta uničili, da med ljudstvi ne bosta vzbujala sovraštva. Uspeli smo dešifrirati zemljevide, ki so nas povedli do vseh potrebščin in kraja, kjer smo si po slavnostnem obredu uničenja prstanov kar pošteno oddahnili.

22. 2. je tudi dan, ko se skavti spominjamo rojstnega dneva našega ustanovitelja Bi-Pija. Nanj smo se
spominjali z obnovitvijo njegovega življenja in doseženih del ter pri nedeljski maši v cerkvi sv. Vida. Tu so se nam pridružili tudi starši skavtov.
Skupaj smo preživeli nepozaben vikend. Vreme, skoraj popolnoma še v zimskem vzdušju, ni pozabilo na mrzel zrak in hladen veter, a tudi mi nismo pozabili spakirati ene jope in kape več, da nam mraz ni uničil zimovanja!

Bagira