Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zaključna maša za deveti razred veroukarjev 2014/2015

Cerknica
24.05.2015
V nedeljo, 24.5. 2015 smo devetarji, skupaj s starši, našima duhovnikoma, bodočim novomašnikom, ostalimi veroukarji in farani, imeli skupno sveto mašo, s katero smo zaključili za nas devetarje pomembno obdobje. Bogoslužje je vodil gospod Kaplan Janez,skupaj z gospodom župnikom Jožefom in diakonom Mitjem.
 
Sv. Maša je bila v zahvalo za verouk in prošnja za vse naše potrebe in druge.
 
Sedeli smo čisto spredaj, v ospredju. Krasil nas je rdeč nagelj, ki je naznanjal, da smo danes zelo pomembni. Sodelovali smo prav vsi, s petjem, branjem in molitvijo. Izpovedali smo vero.
Gospod Jožef Krnc, ki nas je vodil skozi to veroučno leto, je nam in staršem toplo položil na srce, naj v počitniškem času in tudi v jeseni,ko bomo odhajali v različne kraje, v srednje šole zaželel, da bi se radi vračali domov in v domačo cerkev.
 
Za nami so zares lepe ure verouka, kjer je bila naša glavna tema o naših najstniških "problemih."
Župnik Jožef nam je znal prisluhniti, se z nami tudi kaj pošalil, vedno pa nam je odpiral dobre teme za pogovor in vodilo za naprej, za naše življenje. 
 
Sošolka Kristina se je gospodu župniku, v imenu vseh devetarjev, lepo zahvalila za ves trud, ki ga je velikodušno delil med nas.
 
Po maši smo se fotografirali. Dobili smo spričevala in spomin oz. pohvalo.
Sledil je piknik, na igrišču v centru. Animatorji so pripravili lepo obloženo mizo ..... Starši pa so nam napekli ogromno sladic...  
 
S tem pa še ni bilo konec. Vnela se je huda odbojkarska tekma med starši, župnikom, kaplanom in devetarji. Kdo je zmagal ......??? Bilo je veliko navdušenja. Družine devetarjev od sedaj naprej, vabijo vsako nedeljo ob osmih zvečer na odbojkarsko in košarkarsko prijateljsko tekmo.
 
Zelo je zaželjeno, da pridejo otroci in starši.
 
Devetarji 2015
 
fotografije: Foto Žnidaršič