Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Zahvala ...

Opčine/Italija
05.08.2020
ZAHVALA ZA PRIPRAVO IN IZVEDBO ZAHVALNE MAŠE OB PETDESETLETNICI MAŠNIŠTVA METODA LAMPETA
Z velikim veseljem sem se pripravljal, da bom s cerkniškimi rojaki, prijatelji, sorodniki in z vsemi farani obhajal zlato mašo in se Bogu ter vsem, ki ste me petdeset in več let spremljali v mojem življenju, zahvalil za vse dobrote, ki sem jih bil in sem jih še deležen od našega Gospoda in Boga ter od vseh vas.
Moja radost je bila še večja, ko sem opažal, kako ste se tudi vi, rojaki in župljani, vključili v priprave na to slovesnost v Cerknici.
Žal so se pojavile velike težave in nepremostljive ovire, ki so omejile vaše in moje najboljše namene. Virusa »korona 19« in »korona srca« sta bila prehuda in močnejša od vse dobre volje in pripravljenosti narediti lep praznik za vse. Kljub vsem težavam pa je bila vaša vztrajnost in pripravljenost, da bo, kljub vsemu, praznovanje lepo in prisrčno, še več veličastno, močnejša. Mene in vse navzoče ste presenetili. Zato se vam vsem iskreno zahvaljujem. Zahvaljujem se za ves trud, ki ste ga vložili v priprave in izvedbo slovesnosti, hvala za vse darove in voščila, za vse izrečene in napisane želje.
Moja zahvala gre tudi v vasi Martinjak, Grahovo, Bločice, Žerovnica in vsem ostalim, ki ste me obsipali z voščili in darovi. A še prav posebno sem vam hvaležen za vse molitve, ki ste jih izrekli Bogu za me. Zahvalo izrekam tudi vsem, ki bi se radi udeležili moje zlate maše, pa zaradi bolezni ali drugih vzrokov, niste mogli priti.
Bogu hvala za pomoč tudi v tej preizkušnji, on naj vam vsem povrne vse, kar ste zame storili s tako veliko ljubeznijo in dobroto! Še za v prihodnje se vam priporočam v vaše molitve in vam obljubljam tudi svoj molitveni spomin.
Obenem z mojimi iskrenimi zahvalami sprejmite tudi moje najlepše pozdrave
Vam vedno hvaležni
Metod Lampe
zlatomašnik
 
Prilagam Metodov naslov:
Lampe Metod
Strada per Vienna, 35
IT-34151 Opicina/Opčine