Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Uspešno zaključena še ena dobrodelna adventna akcija ...

(ORL) UKC
09.01.2024

Bratovščina odraslih skavtov Polejna iz Cerknice je s predajo zbranih igrač in sredstev otroškem oddelku Klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo (ORL) UKC Ljubljana v ponedeljek, 8. januarja zaključila že četrto dobrodelno adventno akcijo, ki pa brez podpore skupnosti župnije Cerknice ne bi bila možna.

 

Na stojnici po adventnih mašah ste župljani lahko dobili adventne venčke, božično-novoletne voščilnice, sladke dobrote za najmlajše in številne druge malenkosti. Z zbranimi finančni sredstvi ste podprli nakup otroškega vozička, treh stolčkov za hranjenje, treh kompletov otroških mizic in stolčkov ter štirih igralnih blazin. Skupaj z doniranimi igračami, puzlami in knjigami smo do vrha napolnili tri osebne avtomobile in zbrano odpeljali v Ljubljano. Vaši darovi so bili tako oblilni, da smo lahko oddelku namenili še darilni bon za 180 eur, ki bo namenjen nakupu ostalih materialov, s katerimi vzgojiteljica krajša čas najmlajšim pacientom.

 

Na kliniki ORL otroci preživijo od par dni do več tednov. Da se med pacienti ne prenesejo okužbe, morajo biti igrače redno razkužene, hkrati pa vsak otrok dobi svoj „paket” igrač, primeren svoji starosti, če se zaradi zdravljenja ne sme družiti z ostalimi otroci v igralnici. Vaše donacije bodo omogočile, da za nobenega od malih pacientov ne bo zmanjkalo primernih igrač.

 

Ekipa otroškega oddelka klinike ORL UKC in bratovščina Polejn se iz dna srca zahvaljujemo vsem, ki ste nas spet podprli – s financami, dobro besedo ali podarjenimi igračami. 

 

vaša Polejna :)