Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Urejanje koče na Uskovnici ...

Uskovnica
02.08.2019

Vedno pripravljeni ...

Urejanje koče na Uskovnici
Koča na Uskovnici je štiri desetletja gostila mlade in mlade po srcu, ki so v tem koščku raja pod Triglavom nabirali duhovne moči v tišini in sožitju z naravo in Bogom. Pred enim letom je požar uničil uskovniško idilo in preprečil bivanje v hiši.
29.7.2019 je Upravna enota Radovljica izdala dovoljenje za objekt daljšega obstoja in s tem
uporabno dovoljenje za obe stavbi, kočo in kapelo. To je bil vzrok, da se nas je prejšnji
vikend na pobudo Salezijanskega inšpektorata, ki je lastnik koče, upravitelja g. Janeza Krnca in pod vodstvom Toneta Cvetka zbralo 33 čistilcev in čistilk, ki smo sanirali veliko jedilnico, katero je požar najbolj prizadel, popravili električno napeljavo, očistili od saj zamazane prostore v hiši, pospravili spodnjo hišo pod kapelo in deloma tudi okolico koče. Za uspešno opravljeno delo smo se na koncu Bogu zahvalili z mašo, ki jo je daroval salezijanski inšpektor mag. Marko Košnik.
Do naslednjega šolskega leta je na Uskovnici v planu še prekritje strehe, sanacija kuhinje, jedilnice in sanitarij. Čaka nas še veliko dela, predno bo koča dobila še sanitarno in požarno dovoljenje in bo spet lahko služila svojemu namenu – duhovni poglobitvi in prenovi ter sprostitvi in prijateljskemu druženju.

tekst: Neda Cvetko

foto: Janja Mihelčič