Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Sveto obhajilo

Cerknica
15.05.2016

Ko sem prišel v cerkev me je bilo strah, kako bo vse potekalo. Oblekel sem se in usedel na za nas pripravljene stole pri oltarju. Prosil sem Jezusa, naj čim prej pride k meni.

Prvoobhajanci smo pri maši sodelovali s prošnjami in zahvalami.

Veselil sem se tudi odhoda domov, saj so me pričakovali sorodniki in krstna botra, da smo skupaj proslavimo ta dan, ko je Jezus prvič prišel k meni pod podobo kruha.

To je bil moj najlepši dan!

Prvoobhajanec, Timotej Kebe

 

 

V nedeljo, 15. 5. 2016, smo v župnijski cerkvi pri deseti maši imeli kar dvojno praznovanje, Binkošti in prvo sveto obhajilo. Prejelo ga je 28 otrok, oblečenih v enaka bela oblačila.

Na ta dan so se intenzivno pripravljali pri letošnjem verouku pod spremstvom in vodstvom gospe Urške Knez. Hvaležna sva ji, da je s sodelovanjem otrok pri sv. maši in na proslavi ob materinskem dnevu, pričela z njihovim vključevanjem v župnijsko dogajanje. Prvoobhajanci so se na veliki četrtek tudi predstavili celotni župniji in vsi smo bili povabljeni, da molimo zanje. V stalen opomin je bila poleg oltarja postavljena velika »hostija« z njihovimi fotografijami.

Naša družina se je na ta dan želela posebej pripraviti še z obiskovanjem šmarnic, ki so letos kot napisane za prvoobhajance.

K duhovni pripravi je pripomogla še tridnevnica pred prvim sv. obhajilom, ki nas je povezala z našim prvoobhajancem in med seboj. Dala nama je možnost, da tudi midva ponovno ovrednotiva najin odnos do tega zakramenta.

V petek, zadnji dan tridnevnice, so otroci prvič prejeli tudi zakrament svete spovedi, h kateri smo bili povabljeni tudi vsi starši. Nato smo se skupaj poveselili še v prostorih mladinskega centra.

Nedeljski dan smo dočakali v veselju, miru in pričakovanju. Najin najstarejši je prvič prejel sveto obhajilo… Njemu in vsem prvoobhajancem želiva, da bi vedno znova radi prejemali Jezusa pod podobo kruha.

V spominu nama ostajata veselje in preprostost, s katero je naš gospod župnik daroval to prvoobhajansko mašo.

 

hvaležna starša prvoobhajanca, Ana in Gregor Kebe

 

 

Danes je praznik pri nas, danes je najlepši čas, danes nas bo posvetilo prvo sveto obhajilo.

Naše duše so bel cvet, božja roka boža svet, vse ljudi imamo radi sredi milostne pomladi.

Zdaj nikjer ne bomo sami, ker bo Jezus hodil z nami, ker nas bo odslej krepilo vsako sveto obhajilo.

Jezus, Jezus, v koščku kruha, v najsvetejši hostiji, tiho v svetem obhajilu združiva se jaz in ti.

Zdaj oba sva kruh in vino, sladki grozd in žitni klas, kelih sva in sva patena danes in za večni čas.

Berta Golob

Foto Žnidaršič