Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Novičke iz skavtskega tabora ... volčiči na Jezerskem ...

Jezersko
16.07.2018

Letos so volčiče in volkulje iz Cerknice 1 za pomoč prosili čisto pravi Rimljani. Ker skavti radi pomagamo, smo se na prošnjo hitro odzvali in se odpravili v skrivnostno mesto Lacus Superior. Tam so nas pričakali zaskrbljeni meščani, saj jim je Porcius Tigrus ukradel zelo dragocen kipec Lar.
Volčiči in volkulje so cel teden iskali dragulje pogrešanega Lara. Iskali smo jih pri Češki Koči, na Žmitkovem Špicu in pri Planšarskem jezeru, kjer so nam pomagali tudi malo starejši skavti.  Ob enem pa smo spoznavali življenje in navade Rimljanov. Dobili so svoje sesterce, si izdelali tunike in lovorjeve vence, spoznavali rimske številke in nekaj latinskih besed. Ob večerih smo se imeli možnost spopasti v gladiatorskih igrah in si pridobiti naziv najboljšega gladiatorja.

V soboto je bil dan, ko smo zbrali dovolj draguljev, s katerimi smo lahko odkupili Lara. Prebivalci mesta Lacus Superior so nam bili izredno hvaležni.

Tabor smo zaključili s skupno mašo v cerkvi sv. Ožbolta, kjer nam je simpatičen domač župnik na kratko predstavil cerkev in zgodovino Zgornje Jezerskega.

Marjeta Zgonc (foto in tekst)

Anita Leskovec ( foto )