Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

"Najmlajši in najstarejši" zaključili veroučno leto

Cerknica
21.05.2016

V sončnem sobotnem dopoldnevu so se naši petletniki kot sončni žarki razkropili pred mladinskim centrom in z veselimi obrazčki komaj čakali Veroniko in Mihaelo, da jih bosta po fotografiranju in kratki molitvi gospoda kaplana Janeza v kapeli, odpeljali v njihovo učilnico na sladko presenečenje. K.Ž.

Predšolski verouk ali kot ga v naši župnjiji imenujemo Sončni žarek je za naše otroke nekaj izrednega in dragocenega.

Srečanaja,  ki so potekala dvakrat mesečno so naše otroke bogatila tudi v spoznavanju svetega. Preko zgodb iz svetega pisma, življenskih zgodb prerokov in svetnikov so se krepili v vztrajnosti, zaupanju,  odpuščanju in pogumu. Otroci so med seboj in Jezusom gradili prijateljstvo in ob pomoči katehistinj odkrivali bogastvo in lepoto vere.
Iva Dimic ( mamica )

 

Naslednji dan, v nedeljo, 22.maja so zaključili veroučno leto tudi devetarji pri deseti maši, ki jo je daroval g. Janez. K.Ž.

Letos smo poleg osnovne šole zaključili tudi zadnje, 9. leto verouka. Nasploh je to obdobje za nas prelomno, saj odhajamo vsak v svojo smer in se odločamo za nove poti v življenju. Življenjska sreča pa ni odvisna le od uspeha, temveč tudi od medsebojnih odnosov in sodelovanja.
Verouk mi je dal dobro podlago za življenje, saj sem pri njem prejela veliko duhovnosti in nasvetov kako ravnati ob težkih trenutkih ter kako se pravilno odločati. Dolga leta nas je spremljal g. Jože Vidic, ki nas je popeljal od krsta do birme. Po birmi nas je vodil cerkniški kaplan Janez Žerovnik, s katerim smo se veroučenci srečevali vsako torkovo popoldne. Pogovarjali smo se o temah, ki so za nas mlade aktualne in zanimive, popestrili smo srečanje s petjem ali pa se na župnijskem igrišču ukvarjali s športom. Zaključili smo v kapelici, kjer smo se z molitvijo zahvalili Bogu.

Na leta osnovnošolskega verouka bom imela lepe spomine, še posebej, ker sem bila v družbi dobrih prijateljev, s katerimi imamo podobne življenjske vrednote. Upam, da mi bo to znanje in vedenje, ki sem ga prejela v vseh teh 9. letih pomagalo v novem obdobju življenja.

Tinka Kraševec (devetarka)