Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Na sveti večer žive jaslice v Cerknici

Župnija Cerknica
07.01.2019

ŽIVE JASLICE PRI OTROŠKI POLNOČNICI

 

Ponovno smo se združili bivši in sedanji skavti. Pripravili smo čudovite kulise za cerkvenim obzidjem, ki so obiskovalce otroške polnočnice nagovorile, da se bo tu danes odvijalo nekaj čisto posebnega. Imeli smo žive jaslice, katerih lik so aktivno sodelovali že med samo sveto mašo.

Že takoj na začetku svete maše so lahko obiskovalci prisluhnili Angelovemu oznanjenju Mariji (Lk 1, 26-38). Na koncu svete maše pa smo uprizorili prizor Slavljenje pastirjev (Lk 2, 1-20).

Ko se je svete maše zaključila, pa je prisotne zunaj pričakala sveta družina. Ob hlevčku so bili angelčki in pastirji s svojimi čredami. V ozadju je igrala mirna glasba. Novorojenemu so se na konjih prišli prikloniti tudi sveti trije kralji.

Med občinstvom je bilo slišati navdušene vzklike otrok. Starši pa so govorili, da je to lepa popestritev otroške polnočnice.

Skavti smo obiskovalce postregli še s čajem in kuhanim vinom.

Tina Opeka

Hvala vsem nastopajočim, tehnični ekipi za pripravo scene, družini Knap za živali, ki so popestrile sceno, družini Opeka za bale in družini Cvetko za pripravo kostumov. Za samo organizacijo dogodka pa gre zahvala Janji Mihelčič in Tini Opeka.

Foto: Blaž Žnidaršič