Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Moje imaš srce ...

Kulturni dom Cerknica
03.06.2018

Mladinski pevski zbor župnije Cerknica, pod vodstvom Tadeja Zalarja je v nedeljo, 3. 6. 2018 pripravil letni koncert v cerkniškem  Kulturnem domu. Koncert z naslovom Moje imaš srce so ponudili kot skladen preplet glasbe, občutenega veznega besedila in lepih video predstavitev.

Ritmično duhovne pesmi tujih skladateljev (med njimi Johna Rutterja, Christopherja Tina), popularne pesmi iz muzikalov kot sta bili A million dreams in When you belive ter mladinske duhovne pesmi slovenskih avtorjev (Marjana Buniča in Polone Stegu) so spretno nadgradili v domišljeno in prepričljivo celoto. Pri izvedbi koncerta so jim pomagali glasbeniki Jakob Gajšek pri klavirju, Jaka Petrovčič na bas kitari, Jakob Ostanek na tolkalih in Peter Samotorčan na violončelu ter voditelja Kruno in Aleksandra Križ.

Mladi pevci iz župnije Cerknica so navdušili napolnjen kulturni dom poslušalcev, med njimi tudi župana g. Marka Ruparja, g. župnika Jožefa Krnca in g. kaplana Janeza Žerovnika. Bučni aplavzi in bravo vzkliki so na obraze mladih ljudi risali čudovite nasmehe. Zaslužili so si jih, saj je bilo vse, kar smo slišali in videli sporočilno, navdušujoče in preprosto lepo.

Mladinski zbor bi lahko tudi glede njihove notranje urejenosti postavili ob bok kateremukoli odraslemu pevskemu zboru širšega okraja, ki ima za seboj že nešteto podobnih večerov. Lahko bi rekli, da si je mladina svoj koncert zelo k srcu vzela, ga dobro pripravila in srčno odpela.

Kar tako naprej, imamo vas srčno radi!

  Irena Cundrič Iskra

Foto: Tine Šubic