Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Luč miru-skavti

Avstrija-Slovenija-Cerknica
17.12.2018

Delimo plamen - zanetimo mir
Gotovo ste se že spraševali, zakaj vsako leto skavti odidemo v Avstrijo po luč miru iz Betlehema? No, najbrž niste vedeli, da ima akcija Luč miru iz Betlehema korenine v Avstriji, ko so na tamkajšnji televiziji ORF ljudem v zameno za zbran denar za otroke s posebnimi potrebami dali plamen, ki je bil prižgan v kraju Jezusovega rojstva v Betlehemu. Danes je razširjena že skoraj po celi Evropi in zahodnem delu Azije, širi pa se tudi v Ameriko.
Naša nevstrašna ekipa 4 nadobudnih voditeljev, se je letos podala v Linz, na poti pa so doživeli res veliko dogodivščino, več pa si poglejte na slikah, na facebooku (Skavti Cerknica 1) in seveda tudi na instragramu (skavti_cerknica_1)

POSLANICA 2018:
Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej - poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko in mu pomagam. Toda kako?
Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni.
Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

SL