Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Cerkev Marijinega rojstva Cerknica
17.12.2017

Začelo se je v votlini, daleč stran od mene in tebe, ko se je zgodil čudež. Prišel je za vse, da bi vžgal naša srca. Bil je kot prižgana sveča, ki sveti le tako, da se daruje. Mnogi so se bali, da bi se jih plamen dotaknil, tiste pa, ki so ga sprejeli, je povabil, da svetijo skupaj in vnemajo druge.

Prepotoval je dolgo pot, da je danes lahko pred menoj in pred teboj. Kaj bova naredila z njim? Lahko se obrneva stran in sva še naprej pusti sveči, ki se bojita, da bi se ju plamen dotaknil. Ali pustiva, da iz mene in tebe naredi naju, da ga širiva naprej.

Kaj bova vzela danes? Je spet dovolj samo sveča ali bova tokrat sprejela plamen?

 

Tudi letos bomo skavti lučko miru iz Betlehema prinesli v naše kraje. Zato vas vabimo, da se nam pridružite 17. 12. 2017 pri 10. maši, kjer bomo skupaj sprejeli Luč v cerkev Marijinega rojstva in pa tudi v naša srca. Skavti se dobimo pol ure prej, ob 9.30, pred cerkvijo.
Ob 17.00 pa se bomo zbrali pri kegljišču in se skupaj odpravili proti Slivnici, kamor bomo že tradicionalno ponesli plamen betlehemske lučke. Da nam ne bo pretemno, nam bodo pot osvetljevale čisto prave bakle. Vabljeni vsi!

18. 12. 2017 bomo luč miru iz Betlehema prenašali po javnih ustanovah.

cerkniški skavti