Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Jubilanti 2020, 2021, 2022 - med nami salezijanec zlatomašnik Metod Lampe

Cerknica
18.09.2022

Tretjo nedeljo v septembru je cerkniška župnija zopet praznovala.

V sprevodu so se zvrstile narodne noše, za njimi so v cerkev vstopili jubilantje. Kar štirje pari so praznovali 60 let skupnega življenja, na zahvalno mašo sta prišla celo par iz ZDA. Ob oltarni mizi smo se zbrali zakonci in praznovali okrogle obletnice. Skupaj z nami je svojo zlato mašo praznoval domačin salezijanec Metod Lampe.
V zahvali ob zaključku zlate maše smo se mu zahvalili v imenu zakonskih jubilantov cerkniške župnije in vseh zbranih za darovano sveto mašo. Hvaležni Bogu, da smo se zbrale tri generacije jubilantov in skupaj z njim praznovali naš jubilej in zlato mašo. Njegovo novo-mašno posvetilo: »Po Kristusu in s Kristusom
Bogu slava in zahvala, a bratom in sestram ljubezen «, ni le posvetilo na novo-mašni podobici ampak tudi njegovo vodilo. Ljubezen do Boga in ljudi udejanja že vse življenje. Bogu in ljudem zvesto služi že 52 let.
Hvala za dobroto, toplino in dobro voljo, ki jo izžarevate.
Hvala, ker ste DOBRI PASTIR in spoštovanja vreden človek je donelo po cerkvi Marijinega rojstva.
Priporočili smo zlatomašnika, vse jubilante in vse zbrane, da bi Marija še naprej srečno in varno vodila naš čolnič življenja. Naj ga Bog ohrani pri močeh, da bo še dolgo opravljal duhovniško službo.
Lepa sončna nedelja je omogočila, da smo se zadržali pred cerkvijo in se okrepčali z dobrotami domačih gospodinj. Poskrbljeno je bilo tudi za dobro kapljico.

TL

Foto:Matjaž Žnidaršič