Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

IZOBRAŽEVALNI VEČER KARITAS

05.06.2021

Vabimo vas na izobraževalni večer, ki bo v četrtek, dne 10.06.2021. Večer bo potekal v župnijski cerkvi v Cerknici, s pričetkom ob 19.30 uri ( po večerni sveti maši ). Gostja večera bo  -  dr. MARINKA RUDOLF, psihiatrinja, ki bo predavala na temo:

 

»POGOSTA TEŽAVA V STAROSTI: DEMENCA«

 

  • Demenca ni normalen in pričakovan del staranja. Manj učinkovite spominske funkcije lahko predstavljajo normalen del zdravstvenega stanja v starosti. Kadar pa postanejo težave tako moteče, da že ovirajo posameznikovo delo, hobije, socialne aktivnosti in družinske odnose, gre morda za opozorilne znake demence.
  • Demenca ima izjemen vpliv ( čustveni, socialni, telesni…) na obolelega posameznika, na njegove najbližje, na lokalno okolje in družbo kot celoto.
  • Poznamo več vrst demenc.

 

Predavanje bo potekalo v skladu z veljavnimi ukrepi (omejitev števila udeležencev, upoštevanje medsebojne razdalje, obvezna uporaba zaščitnih mask), zato vas naprošamo, da nas o svoji udeležbi obvestite na elektronski naslov tatjanal@T-2.si ali na telefonski številko 040 702 016 (Tatjana Lužar).

Po predavanju bo priložnost za pogovor z predavateljico.

VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI !

 

Župnijska Karitas Cerknica                                                     Škofijska Karitas Ljubljana