Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

1. MADINSKI FESTIVAL V SLOVENIJI

01.05.2021

1. Mladinski festival bo tako potekal v spletni celotedenski obliki, in sicer od 2. do 8. maja 2021 v škofiji Murska Sobota, čeprav smo ga načrtovali že za leto 2020, vendar je bil zaradi trenutnih razmer prestavljen na leto 2021. Na Festivalu se nam bodo pridružili številni gostje, program pa bo s petjem in igranjem obogatil pevski zbor in bend Mladinskega festivala.

 

LETOŠNJE GESLO: “S Teboj, Mati Marija!”

 

Prenos dogajanja boste v celoti spremljali na našem YT-kanalu ŠOM MS,  srečali pa nas boste lahko tudi na Exodus TV in Radiu Ognjišče. Za vse aktualne informacije nam sledite na naši Facebook strani Mladinski festival, Youtube kanalu ŠOM MS in Instagram profilu: mladinski.festival. 

“P R I T E,  L Ü Š T N O  B O!” 

Povabljeni pa ste, da obiščete našo FB stran: Mladinski festival in med dogodki obkljukate “PRIDEM NA MLADINSKI FESTIVAL 2021.” 

Ideja Mladinskega festivala je prišla iz Medžugorja, kjer že 31 let poteka enotedenski festival za mlade z vsega sveta. Zamisel o molitvenem srečanju mladih se je rodila v srcu mladega romarja iz Anglije, ki je to željo delil s, sedaj že pokojnim, patrom Slavkom Barbaričem, začetnikom festivala za mlade. Festival je sestavljen iz katehez, pričevanj, molitve, adoracije, sv. maše, plesa in petja. Leta 2019 smo na pobudo murskosoboškega kaplana, g. Aljaža Baša, začeli razmišljati, da bi duh festivala iz Medžugorja prenesli tudi na slovenska tla. Zamisel je obrodila sad in tako smo v duhu Mladifesta pričeli načrtovati sprva dvodnevni festival za mlade iz celotne Slovenije.