Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Praznik mamic, babic, žena in deklet ...

Dolenje Jezero
24.03.2019

Praznik mamic, babic, žena in deklet so v nedeljo zvečer, po sveti maši v tamkajšnji cerkvi, zelo domiselno obeležili na Dolenjem Jezeru.

Na prireditvi, ki so jo uokvirili Ljudski pevci Jezerci, so zapeli in zaplesali otroci s tako rekoč vsake vaške domačije, ki jih je na nastop ob Materinskem dnevu že več tednov priprvaljala Levarjeva Jolanda.

Malčki so komaj dočakali nedeljo, ki so se je veselili že ves čas, odkar so bili povabljeni k sodelovanju, in to so občutili tudi obiskovalci prireditve, zlasti mamice in babice, ki jim je ta bila namenjena. Pevske in plesne točke, popestrene z igranimi vložki, simpatični nastopi otrok, med katerimi jih nekaj še ni niti prestopilo šolskega praga, pa že skoraj umetniški vložki mladih vaških harmonikarjev in drugih glasbenikov – med njimi Mladih Jezercev – vse to je stkalo skupaj že četrto prireditev, ki so jo pripravili v Društvu Ljudski pevci Jezerci.

To pa za 18. maj že napoveduje novo kulturno poslastico, saj bo v Kulturnem domu v Cerknici gostilo srečanje ljudskih pevcev od blizu in daleč, ob svoji peti obletnici delovanja pa bo predstavilo tudi notranjske narodne noše, v kakršne so se ljudje v teh krajih ob slovesnih priložnostih odevali njega dni.  

Tekst: Marko Škrlj

Foto: Tine Šubic