Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

ZLATO TABORSKO PRIZNANJE ...

Občina Cerknica
28.06.2019
 Zlati taborski znak v roke
župniku mag. Jožefu Krncu

Ob letošnjem občinskem prazniku je zlati taborski znak,

 ki ga Občina Cerknica podeljuje za uspešno delo in pomemben prispevek k razvoju občineprejel naš g. župnik, mag. Jožef Krnc. 
Veseli smo, da je njegovo delo v župniji opaženo in cenjeno tudi v širši lokalni skupnosti.Ko je pred štirimi leti mag. Jožef Krnc prevzel vodenje župnije, je bogato paleto mladinskih skupin, ki so že delovale v okviru SMC-ja in drugih skupin v župniji, razširil še z novimi skupinami in dejavnostmi ter vpeljal nekaj novosti. 
skupine se povezujemo župljani s podobnimi interesi, predvsem pa z željo, da z molitvijo, branjem sv. pisma, pogovori in dejanji bogatimo vsakdanje življenje in postajamo boljši kristjani. 
Mag. Jožef Krnc je tudi dokazal, da je dober gospodar, saj mu je le v štirih letih uspelo prekriti strehe na vseh osmih podružničnih cerkvah, kašči in farni cerkvi ter deloma obnoviti notranjosti nekaterih podružnic in župnišča. 
Poleg ohranjanja sakralnih objektov, ki so bogata kulturna dediščina naših prednikov, je mag. Jožef Krnc pokazal pozitiven odnos tudi do pisne dediščine. 
Skupaj s Knjižnico Jožeta Udoviča Cerknica je izpeljal projekt urejanja župnijskega arhiva. S tem projektom sta župnija in knjižnica vzpostavila prvi model sodelovanja v Sloveniji, ki omogoča varno, zakonsko predpisano hrambo in obdelavo arhiva za ohranjanje pisne dediščine bodočim rodovom.
Za prejeto taborsko priznanje Občine Cerknica, ki ga je mag. Jožef Krnc prejel za uspešno delo na pastoralnem, povezovalnem in gospodarskem področju, mu župljani cerkniške župnije čestitamo.
Zahvaljujemo se mu, da je v tako kratkem času uspel narediti tako velike reči in nas zaprte Notranjce povezati med sabo, pritegniti k sodelovanju in odpreti za Boga in drug drugega.

Foto: Ljubo Vukelič (Občina Cerknica)
Tekst: N.C.

 

https://donbosko.si/zlati-taborski-znak-mag-jozefu-krncu/

https://www.cerknica.si/objava/202057