Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Oratorijski dan so otroci posvetili Andreju Majcnu

Salezijanski mladinski center Cerknica
17.05.2018

V Salezijanskem mladinskem centru v Cerknici je v soboto 12. 5. 2108 potekal 3. oratorijski dan v tem šolskem letu. Z g. kaplanom Janezom in bogoslovcem Gregorjem, smo ga pripravili vedno aktivni animatorji. Osrednja oseba tega dneva je bil Andrej Majcen, velik misijonar in duhovnik.

Njemu smo namenili jutranjo molitev in se pripravili na kateheze. Tam so ga otroci bolje spoznali in se o njem veliko novega naučili. Poleg Majcna pa so spoznavali tudi kitajsko kulturo, ki se zdi otrokom zelo zanimiva in drugačna.

Oratorijski dan ni bil namenjen samo spoznavanju novih tem, temveč tudi sprostitvi in zabavi. Animatorji smo otrokom pripravili delavnice, kot so Skavtska delavnica, Cofki, Zapestnice in druge, ter veliko igro. V sproščenem in veselem duhu, se je po igri oratorijski dan z molitvijo zaključil.

»Vsak dan je drugačen, toda, če ga pogledaš v celoti, si lahko rečeš samo kako zelo je čudovit. «

Animatorka Lucija

 

Andrej Majcen    *30. 9. 1904  -  + 30. 9. 1999

Svetniški kandidat, Božji služabnik Andrej Majcen, salezijanski misijonar na Kitajskem in v Vietnamu:

" Bogu sem hvaležen, da me je poklical in mi dal pogum, da sem klicu sledil. Prav zanimiva je avantura življenja, v katero nas Bog pošilja. Danes se posebej zahvaljujem Bogu za prehojeno pot doma in v misjonih. Bog je čudovit, četudi je pot križeva. Srečen sem, da sem to pot prehodil. Ideal vsakega duhovnika je, da bi bil kot drugi Kristus, z njim na križu za rešitev duš. Nič ni lepšega, kakor se dajati iz ljubezni do drugih. Zahvala Mariji Pomočnici za vse, saj sem prepričan, da je vse kar sem storil, njeno delo, kakor me je učil sv. Janez Bosko.

Prepisano iz zgibanke, ki jo je izdal Salezijanski inšpektorat Rakovniška 6, Ljubljana, september 2010

Portret Andreja Majcna je umetniško delo, ki ga je naslikala slikarka Maša Bersan Mašuk (2011). Majcen je upodobljen kot duhovnik, vzgojitelj in učitelj v sedečem položaju, obkrožajo pa ga fantje/salezijanci vietnamskih obrazov.