Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Obisk g. nadškofa Stanislava Zoreta v Cerknici

Cerknica
02.08.2015

Prvo nedeljo v mesecu avgustu sta nas s svojim obiskom počastila gospod nadškof Stanislav Zore in salezijanski inšpektor Janez Potočnik. Gospod nadškof je blagoslovil obnovljeno streho na cerkvi ter ostala obnovitvena dela v farni cerkvi Marijinega rojstva v Cerknici.

Vera je našim prednikom dajala moči, da so gradili cerkve in jih vzdrževali. V današnjem času nam vera peša, zato nas je v pridigi g. nadškof pozval, da molimo in našo vero poglabljamo.

Za obnovo strehe na naši farni cerkvi je bilo potrebno veliko materialnih sredstev in dobre volje, da se je projekt izpeljal. V slogi je moč, kar smo cerkniški farani že mnogokrat dokazali.

Na koncu sv. maše je gospod nadškof petim posameznikom izročil priznanje za njihovo požrtvovalno delo v župniji. Slavko Premrl je bil vodja obnovitvenih del pri cerkvi v Martinjaku, Tomaž Cvetko je vodil obnovo in ureditev okolice cerkve na Dolenjem Jezeru, Tone Cvetko in Miha Boštele sta dolgoletna ključarja, ki se zelo trudita za dobro izvedbo vseh obnovitvenih in vzdrževalnih del na farni cerkvi in okolici in pomagata pri organizaciji in izvedbi vseh pomembnejših dogodkov v in okrog cerkve, Tatjana Lekšan pa je dobila priznanje za dolgoletno tajniško delo v ŽPS-ju in veliko vloženega truda pri pripravi slovesnosti nove maše.

Da bomo lažje molili in se spovedovali smo v nedeljo, 2. 8.2015 v našo sredo sprejeli novega duhovnega pomočnika Antona Horvata. Bil je že med nami pred mnogimi leti, tako, da mu naši kraji niso popolnoma tuji. Želimo mu, da bi se v naši sredini dobro počutil.

Po sveti maši  smo se vsi verniki ustavili pred cerkvijo, poklepetali z g. nadškofom in g. Potočnikom. Skupaj z župnikom sta si ogledala tudi obnovljeni podružnični cerkvi v Martinjaku in v Dolenjem jezeru.

Kljub slabi napovedi, nam je vreme dobro služilo, tako, da smo se lahko poveselili ob kapljici rujnega in dobrotah, ki so jih spekle pridne gospodinje.

Besedilo: Jože Lekšan Fotografija: Foto Žnidaršič, Jan Cvetko http://radio.ognjisce.si/sl/168/slovenija/17933/