Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Župnijski dan - druženje v SMC-ju

Salezijanski mladinski center Cerknica
17.09.2017

... Po maši se je veselo druženje nadaljevalo ob golažu kar v župnijskih prostorih. Kot lani, so tudi letos račune nekoliko po svoje prikrojili meteorologi, tako župnijskega dne nismo mogli preživeti na prostem. Poleg hrane in pijače smo užili tudi lepo glasbo različnih domačih izvajalcev in prisluhnili recitacijam. Navdušila sta nas župnijska mešani in mladinski zbor, pa tudi Bajčkov ata, s svojo iskrivo vedrostjo in jasno mislijo. Krogi in krožci so se sukali tudi okrog stojnic z nosilci različnih dejavnosti, ki se vrste znotraj in ob župnijski skupnosti. Dogajanje po maši je odlično povezovala mlada Lucija Iskra.

Kot je na Notranjskem navada, je (kar se telesne hrane tiče) vsega ostalo. Nekateri se sprašujejo, če domačini še vedno nočemo izven svoje hiše ničesar vzet s pladnja. Prevladujoče mnenje pa je, da so se gospodinje s svojo domačo peko zopet odlično izkazale.

Tudi duhovno smo se torej tega dne kar nasitili. Za ponovni sunek v duhovno sfero pa smo, ob treh popoldne s čaščenjem Najsvetejšega, zaključili naš župnijski dan.

Blaž Knez

Foto: Jože Žnidaršič