Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Srečanje starejših v Cerknici...

26.09.2019

Maša za starejše

 

Z vzpostavitvijo toplega

medčloveškega odnosa bogatimo drug drugega, lažje premagujemo strahove, bolezen, osamljenost, težave ter si izmenjujemo življenjske izkušnje in prav temu je bilo namenjeno

tradicionalno srečanje ostarelih, bolnih in invalidov 22.09.2019 pri nedeljski deseti maši, ki sta jo darovala go.duhovni pomočnik Anton Horvat in domači župnik go. Milan Kavčnik.

Med mašo sta prisotne povabila na bolnišnično maziljenje.

Iz Doma za starejše občane v Cerknici so prostovoljci in prostovoljke ŽK k sveti maši pripeljali z invalidskimi vozički in rolatorji oskrbovance, kateri so bili sposobni sprehoda so župnijske cerve.

Bili so presrečni, da smo jim lahko polepšali nedeljsko dopoldne.

 

»Zahvaljujemo se vam, naši dragi starejši, bolni in invalidi za vašo molitev in darovanje trpljenja za vse potrebe naše župnije in cerkve. Ste vzorniki nas mlajših, ste temelj našega občestva v cerkvi in v naših domovih. Vam gre zahvala, da smo tu in da smo vaši, da nadaljujemo, to kar ste vi prejeli od vaših prednikov in negujete vse svoje življenje – veseli smo, da vas imamo še imamo v svoji sredi« se je glasil moj uvodni nagovor.

 

Ob darovanju svete maše smo se v molitvi spomnili vseh pokojnih prostovoljcev in prostovoljk naše župnijske karitas.

 

Po slovesni sveti maši smo povabili naše povabljence in spremljevalce v salezijanski mladinski center na druženje, katerega so se udeležili v zelo velikem številu.

 

Že v soboto zvečer so se prostovoljke in prostovoljci zbrali v Salezijanskem mladinskem centru in naredile obložene kruhke, spekle in obložile pladnje s pecivom, pripravile slovesno pogrnjene mize, ki so se šibile od pripravljenih dobrot. Prijetno je bilo gledati zgubane, vesele in nasmejane obraze, kako so klepetali s svojimi prijatelji iz mladosti.

Kar prehitro je prišel čas slovesa in si s objemom in s stiskom rok zaželeli vsega dobrega, predvsem zdravja …. in ponovnega snidenja naslednje leto.

 

Zapisala: Tatjana Lužar

september 2019