Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Srečanje bolnih in ostarelih ...

Cerkev Marijinega rojstva Cerknica
03.12.2017

NEDELJA KARITAS

 Z vzpostavitvijo toplega medčloveškega odnosa bogatimo drug drugega, lažje premagujemo strahove, bolezen, osamljenost, težave ter si izmenjujemo življenjske izkušnje in prav temu je bilo namenjeno tradicionalno srečanje ostarelih, bolnih in invalidov  03.12.2017 pri nedeljski deseti maši, ki bila prva adventna nedelja in tudi nedelja Karitas. Mašo je daroval go. duhovni pomočnik Anton Horvat ob somaševanju domačega župnika go. Jožefa Krnca. Med mašo sta prisotne povabila na bolnišnično maziljenje.

Tajnica Župnijske karitas Cerknica Tatjana Lužar je vse prisotne nagovorila: »Zahvaljujemo se vam, naši dragi starejši, bolni in invalidi za vašo molitev in darovanje trpljenja za vse potrebe naše župnije in cerkve. Ste vzorniki nas mlajših, ste temelj našega občestva v cerkvi in v naših domovih. Vam gre zahvala, da smo tu in da smo vaši, da nadaljujemo, to kar ste vi prejeli od vaših prednikov in negujete vse svoje življenje – veseli smo,  da vas imamo še imamo v svoji sredi.«

Ob darovanju svete maše smo se v molitvi  spomnili vseh pokojnih prostovoljcev in prostovoljk naše župnijske karitas, za katere so pred oltarjem v adventnem venčku gorele svečke.

Po slovesni maši smo povabili naše povabljence in spremljevalce v salezijanski mladinski center na druženje. V slovesno okrašen prostor so povabljenci prihajali ob poskočnih taktih harmonike, na katero nam je igral harmonikar Ivan Korošec.

Že pred mašo smo se prostovoljke in prostovoljci župnijske karitas  zbrale v kuhinji župnišča in naredile obložene kruhke, spekle in obložile pladnje s pecivom,  fantje so pripravili slovesno pogrnjene mize, ki so se šibile od pripravljenih dobrot.  Prijetno je bilo gledati zgubane, vesele in nasmejane obraze, kako so klepetali s svojimi prijatelji iz mladosti.

Kar prehitro je prišel čas slovesa in si s objemom in s stiskom rok zaželeli vsega dobrega, predvsem zdravja … in ponovnega snidenja naslednje leto.

Zapisala: Tatjana Lužar