Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Šmarnična pobožnost v maju ...

Cerknica
10.05.2017

Mesec maj, je zaznamovan s šmarnično pobožnostjo. Pri jutranjih mašah razmišljamo o Kraljici miru in o delu sv. Frančiška Asiškega za mir. Pri večernih mašah pa spoznavamo sv. Favstino Kowalsko.

"Kar vidim dobrega pri drugih, me veseli, kot da bi bilo moje. Veselje drugih je moje veselje in trpljenje drugih je moje trpljenje.“
 
To je misel Favstine Kowalske, poljske svetnice, katere življenje letos vsakodnevno spoznavamo prek šmarnične zgodbe. Rojena je bila v kmečki družini. Vedno je bila delavna, poleg tega pa je imela že od otroštva pristen stik z Jezusom. Želela si je v samostan, pa ji starši niso dovolili. Nekoč je po videnju odšla molit in zatem odpotovala v Varšavo. Njeno življenje je tako - s sledenjem božjemu klicu - postajalo vse bolj vznemirljivo in nepričakovano!

K večerni maši so vabljeni še zlasti veroučenci ter družine z otroki, ki vsak dan zbirajo listke.

Prvoobhajanci imajo tudi intenzivno tridnevno pripravo na prvo sveto obhajilo.

V teh dneh smo povabljeni  k sprejemu Fatimske Matere Božje.

V soboto, 13. maja bomo obhajali stoto obletnico Marijinih prikazovanj v Fatimi. Vsaka dekanija je dobila kip Fatimske Matere Božje, ki bo romal po družinah, z namenom, da bi oživili družinsko molitev. Pod korom je tabela z datumi.

Družina, ki bo gostila Marijo Romarico, prejme kip pri večerni maši, pred večerno mašo naslednji dan pa ga prinese nazaj na oltar.

… V naši župniji bo kip romal od 13. maja do 16. junija.

http://cerknica.donbosko.si/4-velikonocna-1

 

Foto: splet, K.Ž.