Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Prvo srečanje skavtov Cerknica 1

Rakov Škocjan
21.10.2017

Pa se je začelo! Začetek skavtskega  leta smo otvorili v soboto, 21. oktobra 2017 s skupnim srečanjem vseh članov Stega Cerknica 1. Z ruticami modre, zelene in bele barve smo se zbrali  kot 100 članska skupnost z imenom Steg Presihajočega jezera. Medse pa smo sprejeli tudi nove člane, ki si želijo preizkusiti skavtske radosti.

Vse skupaj se je začelo pred hotelom v Rakovem Škocjanu. Pozdravili smo se z uradnim krogom, sledila je predstavitev voditeljev posameznih vej ter poseben preizkus za novince in prehodnike v nove veje. Za svoje mesto ga je morala opraviti tudi naša nova stegovodkinja Tjaša Dernikovič.

Ko so vsi prestali izziv, si je vsak izbral delavnico, ki si jo je želel udeležiti. Izbirali so lahko med jahanjem, lokostrelstvom, ogledom jame, plezanjem, spuščanje po "škripcu" ter spoznavanjem policajev in njihovih pripomočkov.

Ob koncu so se nam pridružili tudi starši, katerim smo, kot vsako leto, na kratko predstavili naše delovanje in jih seznanili s pomembnimi informacijami. Vse skupaj smo v pravem skavtskem duhu zaključili s slastnimi hrenovkami, pečenimi na ognju. 

Marjeta Zgonc

Foto: SKAVTI

http://cerknica.donbosko.si/skavtske-skupine