Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Priprave v polnem teku.....

Cerknica
03.07.2015

Fotografije: foto Žnidaršič

 
27. junija 2015 so vrli fantje in možje postavili transparent z naslovom :
 
 NOVA MAŠA V CERKNICI , LJUBEZEN NIKOLI NE MINE  12. 7. 2015
 
Končno se je tudi na zunaj začelo kazati, da se v Cerknici nekaj dogaja. Naša notranja, duhovna priprava pa se je začela že mnogo prej.
 Duhovnik nas je pri vsaki sveti maši nagovoril z molitvijo za novomašnika. Podobice na kateri je obnovljen tabernjakel iz naše cerkve in molitev za novomašnika smo lahko vzeli domov, da bi se tudi doma v družini kaj zmolilo v ta namen. Duhovno predpripravo smo imeli tudi na romanju v Međugorje, tu smo se med seboj zelo povezali, med drugimi tudi s starši od Mitja. Zelo nas je povezal izlet v Barbano. Notranja in zunanja priprava se je ves čas prepletala. Nova streha na župnijski cerkvi, urejanje župnijskih prostorov, menjava oken v župnišču, čiščenje prostorov in okolice, vse to je naznanjalo, da se približuje velika slovesnost. Ko pa je g. župnik oznanil, da se bo sestal župnijski pastoralni svet, smo vedeli, da je nova maša pred vrati. Od ljudi izvoljeni farani so resno stopili skupaj in si dela dobro razdelili. Začelo se je....od tehničnih priprav, električne napeljave, postavitve šotorov, postavljana mlajev, priprava odra, ozvočenja, priprava miz, klopi, pletenja vencev, krašenja cerkve, šotora, priprava novomašnikove sobe, organiziranja prostora za novomašno dogajanje, pridobitev vseh dovoljenj, organiziranja prehrane, šivanje predpasnikov, narodnih noš, likanje ministrantskih novih oblek, priprava mašnih prtov, priprava in vodenje kulturnega programa po maši, priprava duhovnega dela za sprejem novomašnika, nagovori...priprava duhovnega šopka, tridnevna duhovna in molitvena priprava z brati kapucini, organiziranje ljudi, ki so prevzeli čiščenje in krašenje cerkve in okrog nje, množična peka peciva, peka največje torte do sedaj v Cerknici... priprava pladnjev s pecivom in obloženimi kruhki, vaja strežbe za kelnarice in kelnarje...priprava darila za novomašnika.... skavti so izdelali igrala za majhne otroke...in še mnogo drobnih del, ki jih še opaziti ni bilo....
 Najprej je bilo potrebno vse spraviti na papir.... potem pa je vse steklo.....
Z dobrim vodilnim župnijskim svetom, z župnikom in kaplanom na čelu  in s sodelovanjem faranov se je izpeljal velik projekt .........na katerega smo vsi ponosni in veseli. Veseli nas občutek, da so skupna dela in duhovna priprava Cerkničane in okolico zelo povezala med seboj, z našim novomašnikom in njegovo družino. Še naprej nas bo povezovalo novomašno geslo LJUBEZEN NIKOLI NE MINE.
 
K.Ž.
 
Fotografije nove maše si lahko ogledate: