Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Postno premišljevanje zakonskih parov

04.03.2020

Cerknica, 28.2.2020

 

Petek je dober začetek. V večernih urah se okoli farovža prične nekaj dogajati. 14 zakonskih parov se je zvedavo v krogu posede v dvorano. V družbo domačinov prisede tudi dramski igralec Gregor Čušin. Pridruži se g.Milan, ki podeli blagoslov, da bodo besede padle na plodna tla.

 

Gregor je na svoj hudomušen način kmalu dvignil temperaturo, na naša lica zvabil nasmeh in nas tudi malo presenetil. Napovedal je temo našega dvo in pol dnevnega druženja. Pogovarjali se bomo o naše telesu, o najinem telesu o telesu cerkve. O udih cerkve.

Začudenje, pričakovanje se je zrcalilo na mnogih obrazih. Kmalu smo ga skorajda odprtih ust poslušali in v mislih odgovarjali na njegova vprašanja. Nanizal nam je kar nekaj misli in nas pripravil na sobotni dan. Dobili smo nalogo, vsakdo je moral prinesti s seboj zvezek in pisalo, ker ne bomo spali ampak delali.

V soboto zjutraj smo se ponovno zbrali, med nas je prišla tudi žena Melita. Najprej nam je Gregor razložil in vrgel med nas nekaj resnic...vprašanj....mnenj...

Vsak za sebe smo premišljevali, tuhtali, pisali, se pesniško odzvali. Skupaj moški del in v drugi skupini ženski del smo si podelili naša razmišljanja o nogah, rokah, notranjih organih......

Da nismo ostali brez energije, so nas naše noge ponesle do gostilne, napolnili zaloge in se ponovno zbrali, premišljevali, delili svoje zapise, se nasmejali, poslušali...

Dan smo zaključili s sveto mašo.

Nedelja, Gospodov dan, zopet se veselih lic zberemo, malo poklepetamo in poslušamo, razmišljamo.......Skupaj z zakonskim partnerjem si podeliva najine misli, razmišljanja, zapisane besede.

Kapela nas vabi, Kristus, glava naše cerkve nas pričakuje... Sveta daritev je kakor krona, ki obda naše misli, nas združi in poveže v molitvi, zbranosti.

 

Gospod, hvala za to druženje, podeljene misli, pesmi...

Lepo nam je bilo.

Gregor in Melita, tudi vama iz vseh naših src iskrena HVALA.