Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Otroški pevski zbor iz Cerknice na Rakovniku

Cerknica
05.02.2017

V nedeljo, 5. februarja, je v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku potekalo tradicionalno srečanje slovenskih otroških zborov, ki sta se ga udeležila tudi otroški zbor in orkester župnije Cerknica.

Priprave so potekale že več mesecev, saj se je bilo potrebno naučiti vse pesmi, ki smo jih tam izvajali. Na dan dogodka smo se na Rakovniku zbrali že dopoldne. Kljub deževnemu vremenu je vladalo nadvse veselo in živahno vzdušje, saj se je srečanja udeležilo preko 50 zborov iz cele države oziroma okrog tisoč otrok. Najprej smo imeli generalko skupaj z orkestrom, po malici pa je sledil osrednji dogodek srečanja: sveta maša. Pod mojstrskim vodstvom dirigentke Polone Stegu smo lepo in doživeto izvedli program ter s petjem počastili Boga. Po koncu maše so udeleženci dobili še majhne spominke in se z lepimi vtisi v srcu odpravili proti domu.
Ana Knez
 

V nedeljo popoldan ob 15.00 je iz Rakovniške cerkve v Ljubljani zadonelo otroško petje. Otroški pevski zbori iz cele Slovenije so se zbrali in zapeli ob don Boskovem prazniku. Iz Cerknice so se udeležili najmlajši, ki jih trenutno poučuje gdč. Norma Korošec. Srečanja zborov so se udeležili tudi starejši osnovnošolci, ki jih poučuje gdč. Ana Knez. Otroke je spremljal tudi naš mladi zborovodja Tadej Zalar z orkestrom in kaplan Janez Žerovnik.

K.Ž.

Iz Rakovnika: Foto: Žiga Lovšin

Dve fotografiji iz cerkniške cerkve: arhiv Foto Žnidaršič

http://radio.ognjisce.si/sl/186/aktualno/22976/

http://cerknica.donbosko.si/don-bosko