Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Najbolj srčni kralji na cerkniškem ...

Cerknica
06.01.2018

Na dan praznika Svetih treh kraljev je odšlo na teren osem ortoških skupin. Tudi letos so koledniki prinašali sporočilo, da se je ljubezen znova rodila, da je v sredo naših noči prinesla mir in pogum, da je mogoče v novem letu priklicati nazaj razumevanje, spoštovanje, medsebojno pomoč, ljubezen ..., celo tja kjer je vojna, lakota, begunstvo, bolezen, nepismenost, brezpotja, revščina.

 

Koledovanje in zanimivosti na teh poteh

 

V petek, 29.12. smo se odrasli koledniki odpravili v Martinjak, na Marof, v Mahnete, Podslivnico in Otonico.

V četrtek, 04.01.2018 pa podali še v Zelše. V Zelšah smo na ne premrzel večer s petjem in besedo oznanjali rojstvo odrešenika od hiše do hiše. Vsepovsod smo bili deležni pričakovanja in veselih obrazov. Ob koncu poti smo se ustavili še pri Koščakovih, kjer pa smo dočakali prijetno presenečenje. Svojo koledniško pesem in oznanilo smo predstavili letošnjemu slavljencu g. škofu Uranu. Z nami se je postavil fotografu za spomin, nam podelil podobice in s čudovitim glasom zapel štiri pesmi o materi. Za konec nam je povedal, da vsak zbor potrebuje dirigenta in intonacijo, ko steče rujna kapljica po grlu je potreben le še dirigent, če je te kapljice več pa že vsi dirigirajo.

 

Veseli in dobre volje smo se poslovili in odšli domov.

Našo tri kraljevsko akcijo smo nadaljevali naslednji dan še po Podskrajniku in Brezjah in tako prepustili Cerknico in Dolenjo vas obisku mlajših kraljev.

 

Le tem letos vreme ni najbolje služilo, saj jih je večino časa obiskovanja domov spremljal dež. Vendar otrok in mladih animatorjev to ni zmotilo in so veselo koledovali.

 

Čeprav je praznik Svetih treh kraljev že mimo, načrtujemo še obisk Dolenjega jezera v ponedeljek 8.1.2018.

 

Hvala Urški in Blažu za organizacijo in vsem kraljem in pastirčkom za njihov čas in trud.

 

Hvala pa tudi vsem za vse darove, katerih bodo misionarji gotovo zelo veseli. Zelo prijetno je obiskovati ljudi, ki te sprejmejo s srcem in ti prisluhnejo.

 

Tatjana Lekšan