Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Na delovno mesto kar s traktorjem ...

Dolenje Jezero
02.07.2018

Žegnanje na Jezeru ...

Ker Jezerci vedno presenečajo, nas je še od drugod prignalo, da smo se prepričali, da se na Jezeru nekaj godi.

Na začetku nas je presenetil župnik Jožef, saj se je na službeno mesto pripeljal kar z "Reznov'm traktorjem ...

Letos je namreč že peti tradicionalni blagoslov traktorjev na Jezeru.

Pomembna dejanja, ki so se dogajala v teh mesecih pa je pri maši obelodanil g. Jožef in blagoslovil šest prelepih vitrajev in obnovo ometov v notranjosti cerkve.

Poudaril je povezanost sv. Petra in Pavla, zavetnika cerkvice na Jezeru, kako sta vsak na svoj način prispevala v čast Božji skupnosti in tako obenem dal primerjavo kako v tem Božjem svetišču sodelujeta Tomaž Cvetko in Matej Mestek, Tomaž pri obnovitvenih delih, Matej pa pri urejanju in krašenju cerkve.

V spomin na dogodek so nastale podobice.

Ga. Andreja Mestek se je v imenu vaščanov zahvalila gonilni sili, družini Cvetko za ves trud, ki ga je vložila v obnovo cerkve sv. Petra na Jezeru, obenem pa dala spodbudo vsem, da gremo naprej z roko v roki.

Druženje se je nadaljevalo pred cerkvijo. Ljudski pevci  so zapeli dve pesmi, sledila je promenada traktorjev, ki jih je bilo neskončno mnogo ... Gost, župnikov brat Janez Krnc, inšpektorialni ekonom iz Rakovnika, je prevzel volan in otvoril blagoslov traktorjev ...

Da je to res žegnanje je potrdil voz z dobrotami, ki so jih pripravile jezerske gospodinje ... in z glasbo ansambel Narodnjaki ...