Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Mladinski pevski zbor in orkester pripravila božični koncert v župnijski cerkvi

Cerknica
23.12.2016

Božični koncert mladinskega pevskega zbora in orkestra župnije Cerknica

V petek, 23. decembra 2016 smo mladi v župnijski cerkvi Marijinega rojstva popestrili že tako prijetno božično vzdušje. Mladinski pevski zbor in orkester, ki v cerkniški župniji delujeta pod vodstvom dirigenta Tadeja Zalarja, sta predstavila prizadevanja nekajmesečnega dela z željo, da poslušalcem in nam približamo božično skrivnost. Z bogatim programom, ki je vseboval klasične in moderne božične pesmi, tako domače, tradicionalne slovenske kot tuje, smo z žarom ogreli srca poslušalcev. Da smo celotno doživetje popestrili, smo del programa izvedli ob spremljavi orkestra župnije Cerknica. Oder smo za nekaj časa prepustili tudi gostjam, vokalni skupini Diva z Blok, ki je z zborovodkinjo Ireno Cundrič Iskra koncertu dodala prav poseben čar.

Za pevski zbor in orkester župnije Cerknica, ki ju že nekaj let vodi Tadej Zalar ta božični koncert zagotovo ni bil zadnji. Kmalu se bomo že začeli pripravljati na letni koncert, ki ga bomo v Cerknici izvedli v juniju z upanjem, da dosežemo še višji glasbeni nivo petja in igranja.

Elektra Korošec

 

V petek zvečer so mladi pripravili božični koncert v lepo okrašeni cerkvi na Taboru, koncert mladinske igrivosti in glasbenega talenta!

Koncert je imel mladinski pevski zbor in orkester župnije Cerknica, pod vodstvom mladega organista Tadeja Zalarja, gostje koncerta so bili Vokalna skupina Diva iz kulturnega društva Bloke, pod vodstvom Irene Cundrič Iskra;

 


*Na programu mladinskega zbora in orkestra je bila poleg božičnih pesmi tudi glasba sodobnega in izjemnega norveškega skladatelja Ola Gjeilo-ta,

*Vokalna skupina Diva je predstavila božične skladbe tujih in slovenskih avtorjev pozne romantike in sodobnega časa;

*Vsi pevci skupaj so koncert povezali z nekaj zimzelenimi, slovenskimi, božičnimi melodijami.

Foto: Blaž Žnidaršič

Fotografije lahko naročite:

http://www.foto-znidarsic.si/bozicni-koncert-mladinskega-zbora/#prettyPhoto[portfolio]/178/