Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Mi smo prišli kralji trije ...

Cerknica
06.01.2017
Kot že dve leti poprej, smo se tudi letos koledniki odpravili na pot od hiše do hiše na Jezeru in sicer v ponedeljek 2. januarja.

Za nas tri  kralje Gašperja, Miha in Boltežarja (Matej M., Matej S. in Kruno K.) je to vsako leto en velik izziv in hkrati tudi eno super druženje, da lahko s svojim petjem razveselimo mnoge in hkrati tudi zbiramo darove za naše misijonarje.

Že sama procedura je, da kralja Boltežarja spremenimo v črnca, zato je potrebno poskrbeti, da vsaj zadnjih 14 dni ni dimnikarja pri hiši, tako da je dovolj saj v dimniku. Ko sta tudi ostala dva kralja: Miha in Gašper pripravljena, sledi ponovitev besedila in pesmi, predvsem prava intonacija. Vsako leto se potrudimo, da se naučimo novo pesem, v rezervi pa imamo pesmi od prejšnjih let.

Nato se odpravimo od vrat do vrat. Ljudje nas vedno sprejmejo z veseljem, navdušenjem in pričakovanjem. V očeh mnogih je opaziti ganjenost in utrne se marsikatera solza.  Letos je bilo celo tako, da so nas hoteli skoraj pri vsaki hiši pogostit, vendar smo se hvaležno zahvalili saj povsod to ni bilo mogoče, predvsem zaradi časovne stiske, pa tudi preveč borovničk, žajbljev, jagrčkov in drugih podobnih zadev nebi preveč dobro vplivalo na vse skupaj, saj bi bili stranski učinki premočni, preveliki...

Zadnja postaja je pri družini Cvetko, kjer nas vedno lepo pogostijo in tako zaključimo to prijetno druženje z zagotovilom, da drugo leto koledovanje spet ponovimo. 

Vsem se lepo zahvaljujemo za prijaznost, sprejetost in gostoljubnost, predvem pa za darove v korist misijonov.

MtM
 
 
6.1.2017 Cerknica
Na dan Gospodovega razglašenja, so pri večerni maši prišli sveti trije kralji z darovi. Zapeli so nekaj pesmi in se poklonili Jezuščku.
Po maši so na pot stopili še dve skupini kolednikov. Obiskali so podružnico Zelše in Podskrajnik. Na povabilo so obiskali tudi dve hiši, v Begunjah in v Selščku. Veselje so naredili dvem preizkušenim, ki jih je bolezen priklenila na posteljo.
Zaključek koledovanja je bil že drugo leto pri Koščakovih, kjer smo bili velikodušno postreženi.
 
K.Ž.

Mi smo prišli, kralji trije,

kralji trije, kralji trije.

Gašper, Miha, Boltežar.

Prinesli smo en ofer lep,

en ofer lep, en ofer lep.

Miro, kadilo, čisto zlato.

 

Foto: K.Ž.