Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Izlet v Gradec

Cerknica-Gradec
28.12.2017
Mladina cerkniške dekanije smo se v zadnjih dneh leta 2017 odpravili na izlet v Gradec.

Poln avtobus (pre)glasne mladine je v jutranjih urah krenil proti Gradcu.

Sicer dolga vožnja je potekala kar prehitro, saj smo si (kot da ne bi bilo jutro) polni energije krajšali čas s petjem, pogovori, debatami in podobnimi stvarmi, ki po navadi nič kaj pozitivno ne vplivajo na soljudi, generacije naših staršev in starejših. Postali smo v Mariboru, kjer sta cerkniški kaplan g. Janez Žerovnik in rakovški župnik g. Gregor Gorenc darovala sv. mašo. Okrepčani s sendviči in podobno potovalno hrano smo nadaljevali pot v Gradec.

Skozi mesto, odeto v božične okraske nas je popeljala Barbara Lah, ki nam je (kolikor je 40 razposajenih mladih mogoče) samo mesto na kratko predstavila. Ko smo o Gradcu izvedeli bistvo, smo imeli nekaj ur namenjenih raziskovanju Gradca po navdihu. Kaj so posamezne skupinice počele, ne vem, a gotovo je, da smo vsi nadvse uživali.

Cerkničani smo proti večeru zasedli glavno ulico, pripravili kitare in pričeli s petjem. Mimoidoče smo polno uro animirali s pesmimi vseh vrst in pri tem več kot uživali. Skupaj smo se odpravili še na eno toplo pijačo, ki je poleg naših že ogretih src ogrela še telo. Kmalu zatem smo se čredno vrnili na avtobus in nadaljevali naše druženje, ki je bilo – v to sem prepričana – določenim a na srečo maloštevilčnim osebkom nadvse nadležno.

A ker smo prepričani, da je sejanje pozitivne energije med zamorjenimi posamezniki dobro delo, se nismo dali motiti in s petjem, klepetanjem, hihitanjem in no, tudi spanjem poskušali ogreti tudi tista, malo bolj hladna srca. Cerkniški del potnikov je dan zaključil s krajšim druženjem v SMC-ju, kjer smo se (za tisti dan) do(končno) poslovili.

Elektra Korošec