Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Dekanijski izobraževalni vikend ...

Župnija Cerknica
08.03.2019
SMC POKAL PO ŠIVIH OD MLADOSTI

V petek, 8. 3. 2019, smo zvečer začeli izobraževalni vikend za animatorje naše dekanije. Zbralo se nas je skoraj 50 iz Cerknice, Blok, Unca in Svete Trojice, vsak s svojimi hrepenenji, mislimi in težavami, močno vero v življenje pa tudi pripravljenostjo deliti svoje izkušnje in spoznati nove ljudi. Skupaj smo preživeli večer, naslednji dan pa nam je družbo delal še Klemen Balažič, ki nam je razložil vrline animatorja in kako se približati otrokom.

Po kosilu smo šli na sprehod do ruševin Loškega gradu in tam na travniku odigrali igro roverčka, skupaj odšli do kapelice, tam zmolili, naredili "gasilsko" in potem odšli nazaj v SMC, kjer smo imeli pričevanje, delo po župnijah, večerjo in veseli večer. Spat smo odšli v poznih večernih (skoraj že jutranjih) urah, v nedeljo zjutraj pa smo imeli še refleksijo in sveto mašo ter se odpravili vsak svojo pot domov, kjer nas je na mizi že čakalo prečudovito dišeče kosilo. 

Animatorji komaj čakamo, da to srečanje podoživimo šeenkrat in upamo, da bo naše leto produktivno in da se vsi skupaj snidemo spet čimprej.
Tekst: AŠ & SL
Foto: SL