Toggle menu Skupina Donbosko
Donbosko.si
Donbosko povezave

Animatorji so se pripravljali že v oktobru 2016

Cerknica
08.11.2016

Priprave, ki so potekale 21., 22., in 23. oktobra v SMC Cerknica, nam je lepo opisala Ria:

Stopili smo na pot animatorstva in se nismo spraševali, koliko časa je potrebno, da pridemo do cilja. Odločili smo se in stopili nanjo, ker vemo da nas bo peljala nekam, kamor si želimo, nekam, kjer se bomo dobro počutili. Noben napor na tej poti nam ni odveč, z vsakim korakom dlje se počutimo popolnejši, na tej poti uživamo.

Cerkniški animatorji smo sklenili, da svoje medsebojne vezi in vezi z Bogom še dodatno utrdimo in ovrednotimo, zato smo organizirali animatorski vikend v cerkniškem župnišču. Od petkovega večera pa vse do nedeljskega popoldneva, smo gradili naše znanje in se bogatili z izkušnjami drugih. V soboto smo sedli v krog, ki je štel 20 animatorjev. Vsi smo se umirili in se pripravili na pogovor o tem, kaj vse je pomembno, ko širimo naše znanje med mlajše, kako se spustiti na nivo otrok in jim približati Božjo besedo. Z vsakim animatorskim vikendom okrepimo svoje medsebojne odnose in  postanemo trdnejša animatorkska družina. Mislim, da je ta vikend še posebej okrepil našega duha, saj smo bili dobro organizirani in pripravljeni stopiti dlje po naši skupni poti. Hvala Tadeju Zalarju za vodenje in vsem, ki nam pomagajo in omogočajo tako lepo animatorsko življenje.

Ko pa zaslišiš Božji glas, ki te nagovarja, da postaneš animator nikar ne oklevaj, zgrabi priložnost in širi med druge dober zgled krščanskega življenja. Izkušnje, ki jih pridobivamo kot animatorji, so nadvse dragocene, saj nas bogatijo v vseh življenjskih vlogah, kot vzgojitelja, očeta, mamo, sodelavca…Poklic animatorja nikoli ne mine!

Ria Ileršič - animatorka

http://cerknica.donbosko.si/animatorji